Eixos d’acció

//Eixos d’acció
Eixos d’acció 2022-02-21T11:59:06+01:00

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central és l’espai de trobada, aprenentatge i reflexió col·lectiva, cooperació i transformació social del Bages, el Berguedà, el Lluçanès, el Moianès, Osona i el Solsonès.

La missió dels Ateneus Cooperatius és visibilitzar l’economia social i cooperativa, fomentar la creació de noves empreses de l’economia social i generar riquesa i ocupació de qualitat als territoris.

La visió dels Ateneus Cooperatius és esdevenir un espai de referència al territori i la porta d’entrada de tots els recursos de l’economia social, que es caracteritzi per oferir un servei de qualitat, útil i pràctic.

Els ateneus cooperatius funcionaran a partir de sis grans eixos de treball:

  1. Diagnosi i visibilització de l’economia social i cooperativa al territori.
  2. Accions de suport i acompanyament a la creació i desenvolupament de cooperatives i societats laborals i inserció laboral en empreses de l’economia social i cooperativa.
  3. Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals dirigida a les associacions i SCP.
  4. Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per a la continuïtat d’empreses o entitats properes al tancament d’activitat.
  5. Actuacions per conèixer i aprendre els models d’empresa cooperativa destinada a joves estudiants i professorat de cicles formatius de formació professional de grau superior o universitaris.
  6. Facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinat a prescriptors i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories.